Skip to main content

STADSHAGEN

4. Skidsport

Perrongen för tågen som går mot Kungsträdgården.

Ställ dig först enligt position A på platskartan. Flytta dig sedan till B och till sist C. Titta på motivet från de olika vinklarna.

A
När du står på position A visar den vänstra och mittersta bilden den svenska skidtävlingen Vasaloppet. Skidåkare nummer 85 är på väg in i mål. På den högra bilden ser du en skidlift och åkare nummer ett som vinkar till dig.

B
När du står på position B ser du en tom hoppbacke till vänster. I mitten finns en tom målfälla och till höger en tom slalombacke.

C
När du står på position C ser du längdåkare som kämpar sig upp för backen, på bilden till vänster och i mitten.Till höger ser du åkaren från skidliften i bild A, som nu är på väg nerför backen. Det är Ingvar Stenmark, Sveriges bästa slalomåkare genom tiderna. Han är på väg att vinna en tävling.

Intressepunkter: Stadshagen

1.

Fotboll

2.
Friidrott

3.

Fotoplats

4.

Skidsport

5.

Ishockey

6.

Simsport

7.
Betongkonst

8.

Modern femkamp

Konstguide med linjekarta – Stockholms tunnelbana

Stockholms tunnelbana är minst sagt färgstark. Här ryms vad som sägs vara världens längsta konstutställning: 110 kilometer konst! Ungefär 90 av de 100 tunnelbanestationerna bjuder på unika konstverk.

Stockholm Art Walk är en kostnadsfri guide som du kan använda för att besöka fem olika stationer i din egen takt. Till din hjälp får du instruktioner, kartor och bilder. Dessutom innehåller appen en linjekarta över Stockholms kommunikationer.

Följ med på en guidad tunnelbaneresa genom konsten i Stockholms tunnelbana. Ladda ner appen och kliv på!

Ladda ner appen: